Wie is Kees?

hoofdIk ben Kees Hulstein, natuurgids en natuurliefhebber in hart en nieren. Ik ben opgegroeid in de bossen van de Veluwezoom in de gemeente Renkum. “Vijf dorpen in het groen” wordt gemeente Renkum ook wel genoemd. In mijn eerste levensjaren woonden we midden in een bos. Daar is mijn liefde voor de natuur ontstaan. Op de basisschool werd ik met name door de meester in de vijfde klas gestimuleerd. Hij had een aquarium en een terrarium in de klas en we deden regelmatig excursies in de natuur. Op de middelbare school leidde ik een groep Jonge Onderzoekers. Nieuwsgierig en ons steeds weer verwonderend over de processen in de natuur, deden we allerlei proefjes om stukje bij beetje achter de geheimen van de natuur te komen.  Ik was vast van plan iets te gaan doen met de natuur.In eerste instantie liep het anders en bleef het bij een passie en hobby.

Kees

In 2009 werd ik vrijwilliger bij Staatsbosbeheer en na een praktijkopleiding als natuurgids, leidde ik na ongeveer een jaar voor het eerst zelfstandig excursies. Weer later in 2012 heb ik BeleefdenatuurNU opgericht en nu geef ik alweer ruim een jaar excursies in de natuur van Almere en omgeving met de nadruk op de Oostvaardersplassen.

De naam BeleefdenatuurNU is gekozen, omdat ik de mensen echt de natuur wil laten beleven, door eraan te ruiken, te proeven en door ernaar te kijken. Ook door het daadwerkelijk  uitvoeren van opdrachtjes aan de hand van zoekkaarten of ander materiaal wordt de natuur beleefd. Je leert niet alleen een heleboel, maar je beleeft ook intens de stilte en schoonheid van de natuur.

Missie:

Mijn missie is: mensen het naar de zin maken en met een voldaan gevoel na een excursie naar huis laten gaan. Dan ben ik ook blij. Ik doe dat graag door de mensen de natuur te laten beleven, bewust te maken van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Door te laten ruiken, te laten voelen of beet te laten pakken laat ik de mensen zelf de natuur ontdekken.  Het is meegenomen dat je er dan ook nog wat van opsteekt, wat van leert en stiekem hoop ik dat je (nog) meer respect krijgt voor de natuur en je eigen leefomgeving. Dat probeer ik op authentieke wijze te doen. Op de manier die bij mij past: soms prikkelend, vooral met humor en met heel veel enthousiasme !

Laat een bericht achter